Puppy opvoeden

Wanneer u op zoek bent naar een puppyren, heeft u waarschijnlijk kort geleden een puppy aangeschaft of u wilt er één gaan aanschaffen. Daarom hebben wij op deze pagina een artikel geschreven over het opvoeden van uw puppy en waarom een puppyren of hondenbench een perfect middel is tijdens de opvoeding van uw hond.

Puppy met bal

Puppy in puppyren of hondenbench

Het is sterk aan te bevelen om uw hond een veilige plek in het huis te geven. Dit kunt u doen met een hondenbench of een puppyren. Uw hond moet deze plek rustig leren kennen. Dit zal niet altijd soepel verlopen en kan veel tijd kosten. Uw pup zal in eerste instantie waarschijnlijk proberen om uit de puppyren of hondenbench te komen. Dit proces heeft tijd nodig. U kunt de hond bijvoorbeeld belonen door een snoepje of een speeltje te geven. Het is niet de bedoeling om deze beloning er van te voren al in te leggen. Dit krijgt de pup pas als hij of zij in de ren of bench is gestapt en rustig is.

Veilige plek in de woonkamer

Het is verstandig om de ren of bench op een tochtvrije plek te zetten. Ook moet uw hond overzicht kunnen houden in de woonkamer, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan. Dit is nodig om een veilige plek te creëren. Het is tevens verstandig om een kussen of iets dergelijks in de ren of bench te leggen. Hij heeft dan een zachte plek om te rusten en zal zich sneller thuis voelen. Een vetbed is perfect om te gebruiken, een groot voordeel hiervan is de absorberende werking. Dit voelt prettig voor uw hond.

Merkt u dat uw hond vaak onrustig wordt in de puppyren of hondenbench? Dan kan het helpen om er een doek overheen te leggen. Het is niet de bedoeling dat dit doek het hele zicht afdekt, maar wel een klein gedeelte. Uw hond kan op deze manier sneller tot rust komen, omdat er ineens niet zoveel meer om hem heen gebeurt.

Een puppyren of hondenbech?

U vraagt zich waarschijnlijk af wat voor u de beste keuze is. Het heeft beide zo zijn voordelen. Het grote verschil is dat een puppyren aan de bovenkant open is. Hier kunt u gemakkelijk uw pup of zelfs meerdere pups in doen. Ook is een puppyren handig voor gebruik buiten de deur, omdat de meeste puppyrennen in ons assortiment ook geschikt zijn om buiten te gebruiken. Mocht het lekker weer zijn en u wilt niet dat uw pup er zomaar vandoor gaat, dan is een puppyren een perfecte uitkomst.

Hondenbenches zijn dicht aan de bovenkant. Dit is handig, omdat uw pup hier niet zomaar uit kan komen. Een groot voordeel van een hondenbench is dat deze echt een eigen plek voor uw hond in het huis creëert. Dit is altijd aan te raden, zodat uw hond zich veiliger voelt. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Powered by Lightspeed