Hokken en kennels

Een hondenhok of hondenkennel is een beschutte plek op uw erf waar uw hond zich terug kan trekken als hij rust wil. U heeft bijvoorbeeld kinderen die maar achter hem aan blijven zitten om met hem te spelen en hij is moe en wil gaan slapen. Verder is de plek ideaal om beschutting te zoeken tegen zon, regen, wind en ander ongerief. Het is zijn eigen plek op het erf of in zijn kennel. Ook zijn er veel hokken die als nachthok in een kennel gebruikt worden.

  • Voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden *
  • Gratis Verzending vanaf €35,-
  • Professioneel advies

Gebruikte materialen:

De meeste hokken worden gemaakt van hout en of kunststof of een combinatie van deze materialen.
De hondenkennels worden gemaakt van gegalvaniseerd metaal of van gepoedercoat en gelakt metaal.

Afmetingen:

een hondenhok moet de juiste afmetingen voor uw hond hebben. het hok moet voldoende ruimte hebben maar ook niet te veel ruimte het moet knus zijn maar niet te krap uw viervoeter moet zich er prima in kunnen bewegen.  Dit geldt natuurlijk net zo voor een hondenkennel ook zie je vaak hondenkennels met een hok er binnen in.

Schoonmaken:

Natuurlijk moet ook een hondenhok af en toe schoon gemaakt worden. Dit kan gewoon met water en eventueel een sopje. 
Let op dat het hok dan wel weer droog is voordat u uw hond er weer in laat. Dit om te voorkomen dat hij stoffen binnen krijgt die niet goed voor hem zijn. Over de buitenkant kunt u gewoon de tuinslang gebruiken.

Soorten:

Welke soorten hond moeten in een hondenhok. Natuurlijk is het in elke situatie verschillend waarvoor hondenhokken gebruikt worden. In principe kan elke hond in een hok.
wel zie je vaak dat hondenhokken gebruikt worden in combinatie met een kennel als nachthok of op een afgesloten terrein waar de hondendan waken. Verder zie je ook bij boerderijen en andere grote huizen waar de honden veel buiten zijn vaak het gebruik van een hondenhok.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Powered by Lightspeed